Vlaamse waterwegen

Samen werken & informatie management. Beter inzicht in onze informatie.

De Vlaamse Waterweg besliste eind 2014 om alle dossier informatie inclusief het geografiche gedeelte op een uniforme en volledig geïntegreerde manier te organiseren.

Uitdaging & uitkomst

Samenwerken rond informatiemanagement. Dat was de grote doelstelling van de organisatie. Cruciaal in een omgeving waar snel moet beslist worden over grote budgetten zoals de aankoop van stukken grond langs oevers en aan kanalen.

Geo Solutions ontwikkelde een tool die alle variabelen waarop dergelijke beslissingen gebaseerd worden, glashelder in beeld brengt. Of er gelijkaardige percelen in de buurt zijn? Of er budget is? Waar die grond precies ligt? Alles zit voortaan samen in één tool, die gemakkelijk en snel te gebruiken is.

null

Geïntegreerde oplossing

Geo Solutions in samenwerking met Cronos leverde een geïntegreerde oplossing.

Er werd gekozen voor het MS Sharepoint platform om alle dossier informatie in te bewaren en het ESRI platform om alle geografische data te verwerken. Een op maat gemaakte integratie zorgde voor een naadloze integratie tussen de verschillende onderdelen van informatie.

Vandaag verloopt het besluitvormingsproces bij Waterwegen en Zeekanaal niet alleen sneller, het is ook op preciezere en rijkere informatie gebaseerd. Zo krijgen ambtenaren de ruimte om zich met andere zaken bezig te houden.

Solutions in this reference

Over de Vlaamse Waterweg:

De Vlaamse Waterweg nv beheert en exploiteert de waterwegen als een krachtig netwerk dat bijdraagt aan de economie, de welvaart en de leefbaarheid van Vlaanderen. De Vlaamse Waterweg nv versterkt het vervoer via de binnenvaart, zorgt voor waterbeheersing en vergroot de aantrekkelijkheid van de waterwegen voor recreatie, toerisme en natuurbeleving. Vanuit de maatschappelijke zetel in Hasselt en afdelingen in Willebroek, Brussel, Antwerpen, Merelbeke en Mol werken ongeveer 1.350 personeelsleden van onze organisatie aan een slim, veelzijdig en welvarend waterwegennet.