Bouwpercelen raadplegen in één klik

Een kwalitatieve leefomgeving in een slimme stad start bij goed geïnformeerde burgers en professionelen die alle informatie hebben om hun dromen en projecten te realiseren. De afdeling Vergunningen wil daarom alle informatie voor het behalen, verstrekken en beheren van vergunningen voor een perceel binnen Anwerpen bundelen op één plek en publiek beschikbaar stellen via een open platform. Door een perceel op een kaart aan te duiden of te zoeken op adres, moet de gebruiker de data gericht kunnen opvragen en op een kwaliteitsvolle wijze kunnen raadplegen.

Oplossing

Een responsieve website waarbij data uit verschillende GIS lagen, beschikbaar gesteld door Digipolis Antwerpen en Erfgoed Vlaanderen, opgehaald wordt voor het respectievelijke perceel. Voor het versturen van mails en het generen van de PDF met de perceelgerichte informatie worden de ACPaaS engines van Digipolis gebruikt. De kaartfunctionaliteit wordt aangeboden door de Geo Solutions Kompas-lib.

Resultaat

Zowel particulieren als professionelen kunnen nu op een éénduidige manier alle informatie ophalen van hun/een geselecteerd perceel:

  • voorschriften,
  • vergunningen,
  • erfgoedregels en andere regelgeving van toepassing

Deze toepassing vervangt de eerste lijn ondersteuning binnen de Afdeling vergunningen van Stad Antwerpen. Tot 15% van de vragen worden door deze toepassing direct beantwoord/opgevangen.

Kunnen we je helpen met een ``Digital Twin`` project? Twijfel niet om ons te contacteren.