Nooit meer verdwalen door indoor mapping?

Nooit meer verdwalen door indoor mapping?

Dankzij jaren aan zorgvuldige mapping technologie navigeren we efficiënt, vlot en intelligent doorheen onze omgeving. Via tracking, mapping en uitgebreide informatie over onze ruimtelijke omgeving zijn we ware experts in outdoor locaties geworden. Maar bij het binnenwandelen van een gebouw merken we toch nog een grote discrepantie tussen de buitenwereld en de binnenkant van een gebouw.

Gelukkig wordt er steeds harder gewerkt aan oplossingen voor dit probleem. Via de toepassing van locatie-bewuste technologie binnenin gebouwen is indoor mapping een realiteit geworden, van plattegronden tot gedetailleerde digitale kaarten. Een soort van digital twin van een gebouw – waarin manipulaties snel kunnen worden doorgevoerd – wordt zo realiteit.

Bestaande en nieuwe gebouwen worden meer en meer gedigitaliseerd om binnen de structuur van het Internet of Things (IoT) informatie te genereren.

De huidige digitaliseringsgraad hangt natuurlijk af van de sector en industrie waarbinnen de locatie gevestigd is. Zo werd binnen gezondsheidszorg, retail, overheid en openbaar transport reeds uitgebreid geïnvesteerd in het slimmer en zo ook toegankelijker maken van gebouwen. Via digitale plattegronden, gelijkaardig aan kaarten die te generen zijn via reeds bestaande applicaties zoals Google Maps en Waze, kunnen organisaties de manier van navigeren doorheen hun gebouwen en het beheer ervan eindelijk efficiënter maken.

Bij GEO Solutions kijken we uit naar deze toekomst, waarin indoor mapping een algemeen aspect van onze leefwereld wordt, net zoals dat reeds outdoor het geval is. Indoor mapping is een evolutie die ervoor zorgt dat we ruimtes anders gaan ervaren. Klaar om van uw gebouw een digital twin te creëren?