Digital Twin

null

Eén jaar Digital Twin

"Soms komen goede voornemens in september."

Het meest fantastische aan mijn job is het feit dat mijn werkveld in continue evolutie en groei zit. Wat ik vandaag weet, is morgen misschien anders. Levenslang leren is een must die ik met veel plezier aanvaardt. Wie weet kan ik ook wel mijn eigen stempel drukken op de toekomst?

Vanaf nu wil ik een jaar lang actief de daad bij het woord voegen. Ik zet mijn tanden in een concept dat volgens mij de toekomst van onze nichesector zal gaan dicteren: de Digital Twin. Een volledige digitale kopie van de realiteit die je - als ware het een marionet - kan bestuderen en bijsturen.

Zo heeft Amsterdam al heel wat stappen genomen in die richting. Zo zijn bijvoorbeeld bomen, vuilnisbakken, elektrische laadpalen en dakkappellen op huizen te zien. Het lijkt alsof je met een drone over de hoofdstad vliegt.

Hoe kan de Digital Twin een onderneming versterken?
Welke stappen moeten genomen worden?
Hoe kan je de Digital Twin onderhouden en betaalbaar maken?

Allemaal vragen die ik stapsgewijs wil gaan tackelen in de komende maanden.

Wat kan je in dit jaar verwachten?

Elke maand trek ik op onderzoek uit rond een bepaalde vraagstelling binnen het Digital Twinprincipe in een dossier waarin je mee met mij het concept kan verkennen; Om te kijken hoe een digital twin in jouw onderneming kan werken. Zo kunnen we na een jaar alles bundelen tot een coherent rapport.

Maar daar stopt het niet. De technologie en toepassingen van Digital Twin zullen de komende maanden natuurlijk niet stilstaan. Ik hou de vinger aan de pols van de actualiteit in een blog.

Dialoog

Stap je mee in dit avontuur? Ik wil graag van je horen wat je denkt de komende maanden. Reageer op xxx@geosolutions.com met alle feedback en ideeën. Ready? Start!

Hoofdstukken

Volg hier elke maand mee